Tuoreimmat kuulumiset

Maanalainen pysäköintilaitos valmistuu alkuvuodesta


08.09.2017

Keskustorin maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen on jaettu kolmeen eri osaan ja heinäkuussa siirryttiin työmaan kolmanteen eli viimeiseen vaiheeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että pysäköintilaitoksen valmistuminen on nyt loppusuoralla. 

 

”Rakentamisen äänekkäimmät vaiheet ovat ohi ja tiedossa on vain muutamia porauksia”, kertoo Seiparkin toimitusjohtaja Mika Mäntykoski työmaan tilanteesta. 

 

Pysäköintilaitoksen valmistuminen näkyy myös siinä, että Seinäjoen kaupunki aloittaa torialueen valmistelutyöt loka-marraskuussa. Käytännössä torialue sijaitsee pysäköintilaitoksen kannen päällä. Lisäksi Seinäjoen kaupunki suunnittelee torialueelle joulun avajaisia vuodelle 2018. 

 

”Tämän projektin laajuutta kuvaa hyvin se, että toisessa päässä maalataan jo seinää, kun toisessa päässä vielä kaivetaan maata. Nyt esimerkiksi sähköasentaminen on vasta aluillaan, koska betonirakentaminen on vienyt suhteessa paljon aikaa.”

 

Tulevia työvaiheita ovat:

- Toriterminaalin teräsrungon asennukset ja betoniseinät. Lopulliseen julkisivuun tulee lasia ja kuparia

- Sähköasennukset

- Holvin numero 5 valu ja lattiat valetun holvin alle

- Tukiseinien jännityksen jälkeen maankaivu perustasoon


Rakennustyömaa on vaatinut paljon suunnittelua niin urakoitsijoilta kuin viereisiltä kiinteistöiltä. 

”Voisin sanoa, että olemme onnistuneet hyvin keskinäisessä yhteistyössämme”, Mäntykoski kiittelee yhteistyökumppaneitaan.

 

Torialueen ympärille on tulossa jonkin verran muutoksia liikennejärjestelyihin ja niitä suunnitellaan parhaillaan käytännön tasolla. Voit seurata keskustorin rakentumista reaaliaikaisesti työmaalle kytketystä live-kamerasta. Seuraava avoin yleisötilaisuus järjestetään lokakuussa, ja siinä kerrotaan työmaan etenemisen menneet ja tulevat vaiheet. Kerromme tilaisuudesta lisää tällä sivustolla.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko