Tuoreimmat kuulumiset

Maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentaminen näkyy jo maanpinnalla


30.10.2017

Ahtaalla alueella rakennetun Keskustorin maanalaisen pysäköintilaitoksen runko alkaa olla valmis, ja kannen alla tehdään tällä hetkellä enää pääasiallisesti LVIS-töitä.  Maanpinnalle näkyviä osia aletaan rakentaa ja ne näkyvätkin jo pikkuhiljaa kaupungissa liikkuville.

 

"Pysäköintilaitos alkaa nyt konkretisoitua, kun rakenteita nousee maanpinnalta ylöspäin. Töitä on tähän mennessä tehty pääasiallisesti lähtötasosta alaspäin eikä työmaan valmistuminen ole ollut esimerkiksi kaupunkilaisille niin selkeää”, kertoo Seiparkin rakennuttajainsinööri Matti Jaskari pysäköintilaitoksen näkyvistä maamerkeistä. 

 

Suurin muutos on toriterminaalin betonirakenteen valmistuminen marraskuun alkupuolella. Valetun betonirungon päälle asennetaan vielä kuparista ja lasista valmistettava julkisivu, joka muuttaa koko Keskustorin ilmettä. Muita näkyviä muutoksia ovat pysäköintihallin sisäänajon teräsrakenteet ja savunpoistopylväiden betonirakenteet. 

 

”Lumi ja pakkanen lähinnä hieman hankaloittavat rakentamista, mutta ei se sitä estä”, sanoo Jaskari ja kertoo, miten pakkasaikaan esimerkiksi valettavaa betonia lämmitetään sen jäätymisen estämiseksi.

 

 Muita tulevia työvaiheita ovat:

- Asiakashissin asennus

- Ovi- ja ikkuna-asennukset

- Luiskan lattialämmitysten asennukset

- Toriterminaalin sisäpintojen laatoitukset

- Parkkilaitoksen valvonta ja rahastusjärjestelmien asennus

 

Keskustorin alueen jalankulkuyhteydet ja muut liikennejärjestelyt pysyvät samoina kuin aikaisemmin.  Eikä järjestelyihin ole tulossa muutoksia vasta kuin ensi keväänä torin kivetyksen  asentamisen yhteydessä.

 

”Olemme pärjänneet työmaalla hyvin yrittäjien ja kaupunkilaisten kanssa, sillä Keskustorin alueesta nähdään suurempi kuva. Ja ensi vuoden loppupuolella tämä kaksivuotinen projekti onkin kokonaan valmis”, Jaskari kertoo työmaalla vallitsevasta hyvästä yhteishengestä. 

 

Voit seurata Keskustorin rakentumista reaaliaikaisesti työmaalle kytketystä live-kamerasta. Seuraava avoin yleisötilaisuus järjestetään marraskuussa, ja siinä kerrotaan työmaan etenemisen menneet ja tulevat vaiheet. Tiedotamme tilaisuudesta lisää tällä sivustolla.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko