Tuoreimmat kuulumiset

Niku Peltokangas katsoo toiveikkaana kesää kohti


30.05.2017

Teksti ja kuva: Kirsi Kuusisto 

 

Seinäjoen keskustan palvelut ovat edelleen hyvin saavutettavissa, vaikka pysäköintilaitoksen rakentaminen ja siitä aiheutuneet muuttuneet liikennejärjestelyt monia mietityttävätkin. Sydämellinen Seinäjoki ry:n puheenjohtaja, itsekin keskustassa yritystä pyörittävä Niku Peltokangas odottaa alkavaa kesää toiveikkaalla ja positiivisella mielellä.

 

– Rakentaminen on vaikuttanut selvästi kaupungin sisäiseen liikennevirtaan. Monet kauempaa tulevat asiakkaat parkkeeraavat auton mieluiten keskustan pohjoispuolelle ja lähtevät sieltä jalan keskustaan etelän suuntaan. On selvää, ettei tämänhetkinen tilanne ole tasapuolinen kaikille keskustassa toimiville yrityksille, mutta parempaa kohti mennään.

 

Niku Peltokankaan mielestä nyt olisi tärkeää saada viestiä perille siitä, että keskustaan voi edelleen ajaa huoletta omalla autolla. Kaikki kadut eivät ole poikki eivätkä parkkipaikat kadonneet esimerkiksi Kauppakadulta. Eri kanavien kautta tapahtuvaa tiedottamista olisi syytä lisätä entisestään.

 

Yhdistys keskustelukumppaniksi

 

Viime vuonna 20 vuoden ikään ehtinyt Sydämellinen Seinäjoki haluaa tarjota jäsenyrityksilleen mahdollisuuden olla yhteisesti mukana kehittämässä asiointia ja kaupankäyntiä Seinäjoen keskustassa. Jäseniä on tällä hetkellä noin sata, mutta puheenjohtaja toivoisi niitä mukaan enemmänkin.

 

– Näkisin, että yhdistyksemme pitäisi olla kaupungin toimijoille keskustelukumppani. Me pystymme tuomaan keskustan yrittäjien ja siellä asioivien tarpeet tiedoksi ja voimme näin olla paremmin keskustan kehittämisessä hyödyksi.

 

Se, mikä palvelu keskustassa tulee säilymään, riippuu Niku Peltokankaan mielestä jokaisen omasta ostokäyttäytymisestä. Eli ellei itse käytä keskustan palveluja, on turha purnata niiden mahdollista loppumista. Sydämellinen Seinäjoki järjesti edellisen kerran maalis-huhtikuun vaihteessa tarjoustempauksen, Komiat karkelot. Seuraavaa yhteistempausta on lupa odottaa jälleen syksyllä.

 

Moment-vaateliikkeen yrittäjänä Niku Peltokangas odottaa hyvää kesää. Kauppakeskus Epstorilla Seinäjoella ja Koskikeskuksessa Tampereella sijaitsevat myymälät työllistävät tällä hetkellä yhteensä 14 henkilöä.

– Nyt voidaan keskittyä olennaiseen eli jokapäiväiseen tekemiseen. Meillä juhla- ja kesävaatteiden myynti on kohta kovimmillaan. Kesätapahtumat tuovat asiakaskuntaan vähän vaihtelua, mutta yleisesti niiden soisi näkyvän voimakkaammin keskustassa ja tuovan sitä kautta enemmän elämyksiä sekä vieraille että kaupunkilaisille.

 

 

 


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko