Tuoreimmat kuulumiset

Nyt haetaan oikea suunta


11.04.2017

Vuosi 2017 on valintojen ja ratkaisujen vuosi.

 

Kuuluisa sote saa toivottavasti ratkaisunsa tänä vuonna, ja itse toimintaa voidaan valmistella eduskunnan vahvistamien lakien perustalta.  Maakuntahallinto aloittaa täydellä painollaan vuoden 2019 alusta, mutta jo tänä vuonna aloittavat ensimmäiset maakuntahallinnon toimielimet työnsä.

 

Seinäjoelle uusi maakuntahallinto on mitä keskeisin yhteistyökumppani. Kaupunki on tiiviisti mukana maakuntahallinnon valmistelussa ja varmasti myös löytää toimivan työnjaon ja yhteistyön uuden organisaation kanssa.

 

Seinäjoen uusi valtuusto aloittaa luottamustehtävänsä kesäkuun alussa. Sen tämän vuoden tärkeimpänä tehtävänä on päättää joulukuun kokouksessa uudesta kaupunkistrategiasta. Neljän vuoden välein tehtävä kaupunkistrategia toteutui päättyvällä valtuustokaudella erinomaisen hyvin.  Samaan pyritään uuden strategian kanssa. Strategiasta halutaan tehdä vaikuttava ja toimintaa ohjaava.

 

Seinäjoen kaupunkikeskustan kehittäminen on nykyisen ja varmasti myös tulevan kaupunkistrategian tärkeimpiä valintoja. Kaupunkistrategia linjaa keskustakehittämisen suunnan ja keskeiset tavoitteet. Yksi sellainen on asema-alueen suunnittelun yhdistäminen muuhun keskustakehittämiseen. Pohdittavaksi tulee myös mahdollisen kongressi- ja kulttuurikeskuksen suunnittelun aloittaminen.

 

Seinäjoella on hyvä perinne tehdä viisaita valintoja. Sitä perinnettä kannattaa jatkaa.

 

Erkki Välimäki

kehittämisjohtaja

 

 


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko