Tuoreimmat kuulumiset

Päät kuntoon ykköspaikalla


25.09.2017


Teksti: Outi Myllymäki Kuva: Nelli Malmivaara 

 

Hiussalonki Katalookissa seurataan ydinkeskustan remonttia paraatipaikalla Keskuskadun ja Koulukadun kaivauksien juurella.

 

Kampaamoyrittäjä Katariina Paski kertoo hymyillen, että viime kuukausina miesten yleisin päämuoti on ollut keltainen tai valkoinen kypärä. Kampaamon näyteikkunassa vilahtaa tämän tästä työn touhussa olevia rakennusmiehiä.

 

– Kutsun tuota kaivausten ylle rakennettua puusiltaa maisemareitiksi. Olen vienyt sinne esittelykierrokselle myös asiakkaita.

 

Katalook on sijainnut samalla paikalla liki 23 vuotta. Katariina kertoo, että ennen Keskustorin pysäköintilaitoksen rakentamista ei Vekseliaukioksi kutsutulla torilla tapahtunut muutoksia. Viimeisen vuoden aikainen myllerrys ei ole vaikuttanut pitkänlinjan kampaamon elämään. Katariina toteaa, että heille asiakkaat tulevat tilauksesta joko niin, että he varaavat seuraavan käynnin edellisellä kerralla tai soittavat puhelimitse.

 

– Joskus on tullut valituksia parkkitilojen puutteesta, mutta se asia korjaantuu remontin valmistuttua. Kun kaikki on valmiina, asiakas pääsee pysäköintihallista hissillä ylös melkein ovelle.

 

Seuraaja haussa

 

Kampaajana 43 vuotta toiminut, hiusalan Suomen mestaruuden voittanut Katariina etsii yritykselleen ostajaa. Kampaamossa työskentelee myös kolme vuokratuolilaista.

 

– Suunnitelmissani on pikkuhiljaa keventää työntekoa ja nauttia vähän muustakin elämästä.

 

Vaikka sopiva ostaja löytyisikin heti, aikoo Katariina tehdä kampaajan töitä vielä parisen vuotta. Hän toivoo, että voisi toimia uuden omistajan neuvonantajana ja laskeutua pehmeästi eläkepäiville.

 

– Haluan olla täällä töissä näkemässä, kun Keskustorin iso urakka on valmis. Kävin hiljattain katsomassa pysäköintihallia, siellä ollaan edellä aikataulusta.

 

 


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko