Tuoreimmat kuulumiset

Seinäjoen asemanseudun kehittäminen jatkuu kolmena aluekokonaisuutena


27.06.2017

Seinäjoen asema-aluetta kehitetään jatkossa kolmena erillisenä toiminnallisena aluekokonaisuutena: Pohjan puolen asumisalueena, asemakorttelina ja veturitallien alueena.

 

- Pohjan puoleista rata-aluetta suunnitellaan nimensä mukaisesti asumisen alueeksi, asemakorttelia liikkumisen, kaupan ja palveluiden keskukseksi ja veturitallien alueella puolestaan keskitytään kulttuuriin ja ruokaan, Johanna Rintamäki Into Seinäjoesta kertoo.

 

Rintamäki on vetänyt kehittämishanketta, joka on nyt päättymässä. Jatkossa kehitystyö jatkuu kaupungin johdolla yhteistyössä Inton, VR:n, Liikenneviraston ja muiden alueen maanomistajien kanssa  Myös kehityshankkeita haetaan mahdollisuuksien mukaan.

 

- Nyt päättyvän Respa-hankkeen yksi keskeisiä saavutuksia on, että Seinäjoen asema on päässyt mukaan VR:n kymmenkunnan asema-alueen kärkihankkeen joukkoon. Ja että olemme saaneet alueen yleissuunnitelman siihen kuosiin, että se valmistuu vuoden vaihteessa. Sitten päästään kaavoittamaan, hankkeen ohjausryhmän puheenjohtaja, yrittäjä Ossi Viljanen toteaa.

 

Toukokuussa valmistunut yleissuunnitelma on parhaillaan kansalaisten ja yrittäjien kommentoitavana. Kyselyt ovat auki elokuun puoliväliin saakka.

- Toivottavasti mahdollisimman moni asukas ja yrittäjä ottaa kantaa luonnoksiin. Siten saamme hyvät lähtökohdat alueen konkreettiselle suunnittelulle, kaavoitusjohtaja Martti Norja muistuttaa.

Haastava asema-alue monine toimintoineen vaatii pitkää suunnitteluaikaa, mutta Norja on luottavainen, että kuokka lyödään maahan jossain päin aluetta jopa jo ensi vuonna.

 

Lisätiedot:

Johanna Rintamäki, asiantuntija, Into Seinäjoki,  040 592 7518, johanna.rintamaki(at)intoseinajoki.fi

Martti Norja, kaavoitusjohtaja, Seinäjoen kaupunki, 040 774 8501, martti.norja(at)seinajoki.fi


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko