Tuoreimmat kuulumiset

Seinäjoen asemanseudun yleissuunnitelmaluonnos on tutustuttavissa ja kommentoitavissa verkossa


26.06.2017

Yleissuunnitelman luonnosversio on valmistunut ja sitä voi kommentoida verkossa 15.8.2017 asti. Yrittäjille ja kaupunkilaisille on erikseen omat kyselyt.

 

Asemanseudun yleissuunnittelu on osa Seinäjoen keskusta-alueen suurta muutosta. Asemanseudun kehittäminen heijastuu eri puolille kaupunkia vilkastuttaen ja elävöittäen koko keskustaa. Yleissuunnitelman tavoitteena on yhdistää Pohjan kaupunginosa Seinäjoen keskustaan uuden alikulkutunnelin välityksellä sekä tehostaa aseman alueen maankäyttöä täydennysrakentamalla. Uudisrakentamisen myötä alueelle tulee keskusta-asumista sekä uusia työpaikkoja ja palveluita liikenteen solmukohtaan. Uusia rakennuspaikkoja on saatu muun muassa määrittämällä uudestaan rautatien vaatima tilavaraus. Laadukkaat julkiset ulkotilat ovat yksi alueen vetovoimatekijöistä, jotka kannustavat kävelyyn ja pyöräilyyn. Yleissuunnitelman taustalla vaikuttavat Europan 13 –arkkitehtuurikilpailun tulokset.

 

Yleissuunnitelman laatii Sito Oy alikonsultteinaan Realprojekti Oy ja Voodoo Associates. Suunnitelman on määrä valmistua alkuvuonna 2018. Työn tilaajina ovat Seinäjoen kaupunki, VR Group ja Liikennevirasto.

 

Vastaa kyselyyn

Yrittäjien kysely:

 https://my.surveypal.com/Seinajoen_asemanseutu_yrittajakysely

 

Asukaskysely:

 https://my.surveypal.com/Seinajoen_asemanseutu_asukaskysely

 

Katso myös:

Asemaseudun suunnitelmakartat

Selostus: Elävä asemaseutu

Esittelymateriaalit 16.6.2017

 

Lisätietoja:

 

Martti Norja

kaavoitusjohtaja, Seinäjoen kaupunki

p. 06 416 2225

 

Jenni Lautso

projektipäällikkö, Sito Oy

p. 020 747 6541


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko