Tuoreimmat kuulumiset

Työmaa-aidat piristävät katukuvaa


28.04.2017

Keskustorin pysäköintilaitoksen rakennustyömaata ympäröivät työmaa-aidat kokivat viime viikolla jälleen kasvojen kohotuksen. Seinäjoki Art & Design Weekin yhteydessä taiteilija J-P Köykkä piristi aitojen ilmettä maalausteoksellaan.

 

Kävellessäsi rakennustyömaan ohi, mitä näet? Näetkö suoraan työmaan, metalliaidan, tylsän vaneriaidan vai kenties jotain muuta? Pysähdytkö katselemaan näkyä vai käveletkö nopeasti ohitse? Rakennustyömaita on tällä hetkellä käynnissä lukuisia ympäri Suomea. Sama näky on lähes poikkeuksetta valloillaan: karut työmaa-aidat.

 

─ Me halusimme tuoda keskustorin pysäköintilaitoksen rakennustyömaan ympärille muutakin kuin vain tylsää normaalia työmaa-aitaa. Aiemmin työmaa-aitoja on käynyt somistamassa Multicolored dreams -kollektiivi sekä Ylinen-Yritys päiväkodin lapset teoksillaan. Nyt oli J-P Köykän vuoro, kertoo Seipark Oy:n toimitusjohtaja Mika Mäntykoski.

 

Värikkäät ja erilaiset työmaa-aidat piristävät katukuvaa ja luovat positiivista energiaa kaupunkilaisille. Ne myös synnyttävät mielenkiintoa aluetta kohtaan. Taiteilija Köykkä toivookin, että kulkija nostaisi edes hetkeksi päänsä puhelimesta ja suuntaisi katseensa pysäköintilaitoksen rakennustyömaa-aidan taiteeseen. Teos on nähtävillä vain väliaikaisesti – kuten rakennustyömaakin.

 

– Työmaa-aidat eivät ole tyypillisiä kohteita taiteilijalle. Seinäjoella on kuitenkin paljon rakennuksia, joihin voisi tehdä pysyvämpää taidetta. Se voi olla mikä tahansa betoni, muuri tai talon pääty, Köykkä toteaa.

 

J-P Köykkä on Seinäjoella syntynyt taitelija. Tällä hetkellä Tampereella asuvan taitelijan teoksia voi nähdä myös kesällä avautuvassa Tampereen Taiteilijaseuran Uusin silmin -näyttelyssä. Intohimoisesti maalaamiseen suhtautuva taiteilija ammentaa ideat luomuksiin usein sattumien kautta. Viimeaikaisissa teoksissa on toistunut erilaiset maisemat sekä potretti maalaukset kuvitteellisesta maailmasta.

 

J-P Köykän uusimman luomuksen löydät Kalevankadulta Kultaisen Kulauksen edestä. Teosta oli mahdollistamassa Seiparkin lisäksi Seinäjoen Taidehalli.

 

Käy katsomassa!


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko