Tuoreimmat kuulumiset

Työmaa muutti kuviot


27.02.2017

Teksti ja kuva: Kirsi Kuusisto

 

Yrittäjä Juha Männistö istuu pöydässä vakavana. Vuoden 2014 lopulla avattu 49-paikkainen Pub Huikka Keskustorin kupeessa on hiljentynyt.

– Kun aloitin, tämä oli sijainniltaan keskustan ykköspaikka ja olisi sitä vieläkin. Rakennustyömaa ja varsinkin kulkureitin vaikeutuminen pubiin on muuttanut tilanteen täysin.  

Pub Huikan avattua ovensa Juhalla oli pitkään kaksi kokopäivätoimista sekä pari osa-aikaista työntekijää, ja asiakkaita riitti varsinkin viikonloppuisin. Nyt pubi on auki vain perjantaisin ja lauantaisin, ja asiakkaita palvelee yksi osa-aikainen työntekijä. Juha työskentelee yhtiön toisessa pubissa Pub Upassa Koulukadulla.

 

Alun perin suunnitelmissa oli siirtää yhtiön toiminta keskustaan. Maanalaisen pysäköintitalon rakentaminen tietenkin huolestutti, mutta huoli muuttui murheeksi, kun kulku Pub Huikkaan tuli mahdolliseksi vain Keskuskadun suunnasta. Nyt satunnaiset kävijät ovat kaikonneet.

 

– Luulin, että kulkuyhteys Koulukadun suunnasta säilyy työmaan ajan. Ja on vaikea uskoa ketään esimerkiksi rakentamisen aikataulujen paikkansapitävyyden suhteen.

 

Edessä ovat neuvottelut vuokranantajan kanssa siitä, mitä tehdään. Juha sanoo, että oman mielenrauhan vuoksi tilanteesta on päästävä irti. Siksi hän on jo neuvotellut mahdollisen ostajan kanssa.

– Kun yrittäjällä menee huonosti, syystä, joka ei johdu itsestä, hän jää yksin. En kuitenkaan halua syyttää ketään. En vaan olisi arvannut joutuvani pussin perälle. Semmoisessa paikassa Pub Huikka nyt on. Toivoisin myös, että pubin edessä oleva kulkureitti pidetään turvallisena.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko