Tuoreimmat kuulumiset

Työmaapäällikkö Kari Koskinen: Seinäjoella on tekemisen meininki


07.03.2017

Maanalaisen pysäköintilaitoksen työmaapäällikkö Kari Koskinen aloittaa työnsä arkiaamuisin jo seitsemän aikoihin. Normaali työpäivä pitää sisällään työmaakierroksia ja useita palavereja. Ennen kaikkea Koskinen pitää huolta rakentamisen aikataulusta sekä laadusta. Työmaan varsinainen käytännön työjohto on hänen kolmella alaisellaan: työnjohtajilla. Kaikkiaan Koskinen pitää huolta 25 alaisesta. Työviikon jälkeen hän suuntaan kotiinsa Kauniaisiin.

 

—Suurin vastuuni työmaalla on aikataulu ja työn laatu. Seuraan toimintaa aikataulujen mukaisesti ja varmistan, että resursseja sekä kalustoa on koko ajan käytettävissä riittävästi, Koskinen kertoo.

 

Vankkaa kokemusta infra-rakentamisesta

 

Koskinen aloitti Lemminkäisellä työuransa jo vuonna 2001, jolloin hänen työmaansa sijaitsivat pääosin pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2006 Koskinen lähti kiertämään työmaiden perässä eteläistä Suomea. Hän on toiminut työmaapäällikkönä muun muassa Tampereen P-Hämpissä ja Länsimetron Niittykummun asemalla.

 

— Työjärjestyksiltään ja toteutustavoiltaan Seinäjoen Keskustorin maanalainen pysäköintilaitos ja Tampereen P-Hämppi ovat samanlaisia, joten kokemusta tähän työhön on karttunut. Esimerkiksi P-Hämpiltä opitut rakennuksien vahvistukset ovat sellainen osa-alue, mitä olen pystynyt hyödyntämään tässä työmaassa, Koskinen summaa.

 

Tiivistä yhteistyötä eri osapuolten kanssa

 

Seinäjoen keskustassa rakennetaan pysäköintilaitoksen lisäksi kolmea eri kerrostaloa. Koskinen pitää tiiviisti yhteistyötä kerrostalojen rakennuttajien kanssa. Tiiviillä yhteistyöllä varmistetaan kulkuyhteydet kiinteistöihin ja tarkkaillaan, ettei rakennusvaihe aiheuta kiinteistöihin mitään vahinkoa. Koskisen mukaan haastavinta on ollut ahtaus: sekä työmaalaisille että seinäjokilaisilla pitää olla tilaa toimia ja liikkua keskustalla.

 

— Kokonaisuudessaan rakennustyömaa on laaja alue, ja sen vaikutus on suurempi kuin vain pysäköintilaitoksen työmaa. Nyt tehdään Keskustorin lähialue parissa vuodessa ja sitten kaikki on valmista. Parempi näin kuin että rakennuksia tehtäisiin peräkkäin kahdeksan vuotta, Koskinen summaa.

 

Kevät on Seinäjoen keskustassa haastavinta aikaa

 

Maanalaisen pysäköintilaitoksen rakentamisessa eletään parhaillaan haastavinta aikaa: katuja on jouduttu sulkemaan ja autoilijoiden sekä jalankulkijoiden on pitänyt opetella uusia kulkureittejä.

 

— Toiveena on, että kesällä pysäköintilaitoksen kansi on kokonaan ummessa, jolloin jäljellä on enää Koulukadun remontoiminen sisääntuloreitille, Koskinen kertoo.

 

Työmaa on pääosin edennyt ilman suurempia muutoksia. Koskinen painottaa, että kyseessä on vain vuoden kestävä työmaa. Sen jälkeen seinäjokiset pääsevät nauttimaan uudesta pysäköintilaitoksesta.

 

—Varmasti parkkeeraisin autoni Keskustorin pysäköintilaitokseen, jos keskustaan olisi asiaa. Rohkeasti sisään vain. Pysäköintitalot ovat nykyään tilavia ja valoisia, ei enää harmaita luolia, Koskinen kehottaa.

 

—Tekemisen meininki on täällä Seinäjoella aivan toinen. On hienoa, että työmaalla työskentelee työntekijöitä paljon Seinäjoen lähistöltä, Koskinen lopettaa.


Takaisin uutisiin

Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä

Sulje sivuvalikko